پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

ثبت و پایش بیش از ۳۰۰ قلم کالای سلامت‌محور در منطقه آزاد ماکو طی شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵

اسلام یادگاری، مدیر سلامت و غذا و دارو سازمان منطقه آزاد ماکو، از انجام اقدامات گسترده در حوزه نظارت، کنترل و پایش محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: در این مدت، فرآیند بررسی و نظارت بر ۱۲۶ پرونده اظهارنامه واردات محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در منطقه انجام شده است.

وی با اشاره به جزئیات عملکرد این مدیریت اظهار داشت: از مجموع پرونده‌های بررسی‌شده، ۱۱۴ پرونده مربوط به واردات محصولات غذایی و آشامیدنی و ۱۲ پرونده مربوط به محصولات آرایشی و بهداشتی بوده است.

یادگاری افزود: در مجموع، ۳۱۹ قلم کالا در اظهارنامه‌های وارداتی محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد، ۲۶۵ قلم مربوط به محصولات غذایی و آشامیدنی و ۵۴ قلم مربوط به محصولات آرایشی و بهداشتی بوده است. او همچنین از ثبت و ارسال ۱۰۰ نمونه از محصولات وارداتی در سامانه ملی آزمایشگاهی خبر داد و تصریح کرد: کنترل آزمایشگاهی نمونه‌ها یکی از مراحل مهم نظارت بر سلامت کالاهای وارداتی است و این مدیریت، فرآیند نمونه‌برداری، ثبت در سامانه و ارسال نمونه‌ها به آزمایشگاه را به‌صورت مستمر دنبال کرده است.

واردات بیش از ۲.۶ میلیون تن کالای سلامت محور

یادگاری با اشاره به حجم واردات محصولات تحت نظارت این مدیریت گفت: در شش‌ماهه نخست سال جاری، مجموع وزن واردات محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به ۲ میلیون و ۶۲۳ هزار و ۳۳ کیلوگرم رسیده است. از این میزان، ۲ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۷۴۴ کیلوگرم مربوط به محصولات غذایی و آشامیدنی و ۲۰۶ هزار و ۲۸۹ کیلوگرم مربوط به محصولات آرایشی و بهداشتی بوده است.

به گفته مدیر سلامت و غذا و دارو سازمان منطقه آزاد ماکو، در بخش محصولات غذایی و آشامیدنی، یک میلیون و ۳۲۹ هزار و ۲۹ کیلوگرم محصولات غذایی و یک میلیون و ۸۷ هزار و ۷۱۵ کیلوگرم محصولات آشامیدنی وارد منطقه شده است. وی ارزش ارزی مجموع واردات محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی را نیز ۳ میلیون و ۲۵۲ هزار و ۴۴۷ یورو اعلام کرد و گفت: از این میزان، ۲ میلیون و ۸۶۵ هزار و ۶۰۹ یورو مربوط به محصولات غذایی و آشامیدنی و ۳۸۶ هزار و ۸۳۸ یورو مربوط به محصولات آرایشی و بهداشتی بوده است.

تداوم نظارت بر سطح عرضه محصولات سلامت‌محور

یادگاری در ادامه با تأکید بر اهمیت نظارت مستمر بر سطح عرضه اظهار داشت: در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵، ۹۸ مورد نظارت بر سطح عرضه فرآورده‌های طبیعی و سنتی در عطاری‌ها انجام شده است.

وی افزود: همچنین ۷۲ مورد نظارت بر سطح عرضه شیر خشک و مکمل‌های غذایی در داروخانه‌ها و ۸۰ مورد نظارت بر عرضه مکمل‌های ورزشی در باشگاه‌های ورزشی صورت گرفته است.

مدیر سلامت و غذا و دارو سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: در راستای صیانت از سلامت شهروندان و اطمینان از رعایت ضوابط بهداشتی، ۱۸ مورد نظارت بر فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی در بازارچه مرزی نیز انجام شده است.

وی همچنین از انجام ۲۴ مورد نظارت بر آزمایشگاه همکار غذا و دارو خبر داد و تأکید کرد: حفظ سلامت جامعه، تأمین امنیت غذایی و نظارت بر سلامت محصولات وارداتی و عرضه‌شده در منطقه از اولویت‌های مهم سازمان منطقه آزاد ماکو است و مدیریت سلامت و غذا و دارو با تداوم نظارت‌های تخصصی، کنترل فرآیند واردات، نمونه‌برداری و آزمایش محصولات و پایش مراکز عرضه، در مسیر ارتقای شاخص‌های سلامت و صیانت از حقوق و سلامت مردم منطقه گام برمی‌دارد.

پست الکترونیکی
واتساپ
چاپ
تصویر Mousa Fathi
Mousa Fathi
Translator

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عناوین