پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

|

Search
Close this search box.

پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

Search
Close this search box.

منطقه آزاد ماکو صاحب بزرگترین ظرفیت صادراتی در کشور است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: با وجود ۲ پایانه مرزی، منطقه آزاد ماکو صاحب بزرگترین ظرفیت صادراتی در کشور است که باید از آن در راستای تدابیر دولت در حوزه تجارت خارجی بیش از پیش بهره برد.

غلامرضا انصاری روز جمعه پس از بازدید از منطقه آزاد ماکو در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: امسال و سال آینده، صادرات، محور اصلی کار دولت قرار گرفته که در این راستا، ظرفیت های مرزی کشور مورد بررسی دقیق قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه مهمترین وظیفه مناطق آزاد، توسعه صادرات است، افزود: امیدواریم که با ظرفیت‌های موجود بتوانیم به نحو احسن از ظرفیت های مرزی به ویژه در منطقه آزاد ماکو استفاده کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ابراز خرسندی از حضور معاون وزیر امور خارجه در این منطقه بیان کرد: ایفای نقش در پیوند اقتصاد ملی با کشورهای منطقه به ویژه همسایگان یکی از راهبردهای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری است که ما همواره در تلاش برای تحقق این امر هستیم.

محمدرضا عبدالرحیمی اضافه کرد: پس از این بازدید مفصل، مقرر شد که نقش منطقه آزاد ماکو در تقویت پیوند اقتصادی کشور با ترکیه به ویژه کشورهای منطقه، بیش از گذشته مد نظر وزارت امور خارجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: همچنین در این بازدید، پیگیری‌های موثرتر وزارت امور خارجه برای تسهیل روابط کشورمان در محدوده منطقه آزاد ماکو با کشورهای دیگر مورد تصویب قرار گرفت.

مدیرعامل منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی می تواند زمینه ارتقای شاخص های تجاری با کشورهای مختلف دنیا به ویژه کشورهای همسایه را ارتقا بخشد، اظهار داشت: در این سفر مقرر شد تا ظرفیت‌های مختلف سرمایه گذاری و فعالیت‌های اقتصادی منطقه در مذاکرات از طریق سفارت‌ های جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور با ایرانیان مقیم خارج و سرمایه‌گذاران بالقوه خارجی در بخش‌های مختلف لجستیک، حمل و نقل، کشاورزی، دامپروری، شیلات، صنعت و معدن، طبیعت گردی و بخش بوم گردی ارائه شود.

منطقه آزاد ماکو یکی از هفت منطقه آزاد فعال کشور است که بزرگنرین آنها نیز محسوب می شود؛ این منطقه ۲ گمرک فعال در بازرگان و پلدشت را داراست.

گمرک بازرگان  و پلدشت در مجاورت مرز ایران با کشورهای ترکیه و جمهوری‌آذربایجان قرار دارد؛ مرزهای جمهوری اسلامی در این منطقه و با این کشورها به ترتیب ۱۳۰ و ۱۴۰ کیلومتر است.

گمرک بازرگان  در سال ۱۳۰۵ شمسی تاسیس شد و تنها مرز بین‌المللی بین ۲ کشور ایران و ترکیه به شمار می‌رود که به صورت ۲۴ ساعته در حال فعالیت است.

گمرک پلدشت نیز در سال ۱۳۸۸ از ماکو جدا شد و به جمع شهرستان‌های این استان آذربایجان غربی پیوست؛ پایانه و گمرک مرزی پلدشت نیز در این شهرستان و در کنار رود مرزی ارس قرار گرفته و یکی از دروازه‌های ترانزیت کالا از ایران به اروپاست.

مسیر گمرک و پایانه مرزی پلدشت به مقصد کشورهای ارمنستان، جمهوری آذربایجان و قفقاز بسیار هموار بوده و وجود این مسیر مناسب، رونق مبادلات اقتصادی ایران با شمال آسیا و اروپا را موجب شده است.

معاون دیپلماسی و اقتصادی وزارت امور خارجه در سفر به منطقه آزاد ماکو از گمرک و پایانه مرزی پلدشت، نقطه تلاقی سه مرز ایران، آذربایجان و ترکیه، نقطه اتصال راه آهن تبریز به گارس، پایانه صادراتی منطقه آزاد ماکو، بازارچه ساری‌سو و گمرک بازرگان بازدید کرد.

پست الکترونیکی
واتساپ
چاپ
سید ذبیح الله امامزاده
سید ذبیح الله امامزاده
کارشناس خبر و رسانه

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عناوین